O nama

IMPRESSUM - PASTOR INŽENJERING D.D.

Sjedište: Rakitje (Grad Sveta Nedjelja), Novačka cesta 2

OIB: 55598634637
MBS: 080107332
MB: 03913005
Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

Poslovni račun:
Banke: Erste & Steiermärkische bank d.d., Rijeka, Jadranski trg 3A
IBAN: HR7924020061100499205
SWIFT: ESBCHR22

Temeljni kapital: 23.400.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti
Broj izdanih dionica: 58500, nominalne vrijednosti 400,00 kn svaka

Članovi uprave:

  • Daniel Štern, član
  • Željko Lekšić, prokurist

Nadzorni odbor:

  • Eduard Vasilj, predsjednik nadozornog odbora

OPIS DJELATNOSTI

Poduzeće Pastor inženjering d.d. danas projektira i izvodi instalacije na kopnu i na brodovima, u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojom kvalitetom i izvedbom udovoljava najstrožim propisima brodskih registara, te svim važnijim međunarodnim propisima za protupožarne instalacije (Vds, NFPA, GOST, EN, …). Kupcima naših instalacija i ostalim vlasnicima protupožarnih instalacija na usluzi je naš odlično organiziran servis.

Zaštita od požara

Vatrodojavni sustavi

Plinodetekcija

Odimljavanje

U mogućnosti smo za Vas:

Izraditi elaborate zaštite od požara s analizom požarne opasnosti i definiranjem zaštite.

Izraditi projekte po domaćim i stranim propisima, te ishoditi suglasnosti i odobrenja.

POVIJEST - VATROZAŠTITA OD 1930. GODINE

Godine 1930. gospodin Felix Pastor utemeljio je prvu radionicu za proizvodnju i popravak vatrogasnih aparata u Hrvatskoj. G. Pastor u to vrijeme sam je obavljao poslove upravitelja, glavnog konstruktora i montera u radionici.

Zahvaljujući poslovnosti i kreativnosti tadašnjeg vlasnika, radionica uz održavanje prelazi na proizvodnju ručnih vatrogasnih aparata. Misao vodilja bila je: dobre tehničke ideje i solidna obrada proizvoda osnova su za postizanje uspjeha.
Ovo je geslo uz inženjersku domišljatost i solidnu obradu rezultiralo kvalitetom proizvoda.

Četrdesetih godina ovog stoljeća u poduzeću Pastor proizvodili su se aparati na vodu, kemijsku pjenu i tetraklorugljik. Preuzimanjem iskustva i dostignuća na području zaštite od požara počinje brži razvoj poduzeća Pastor od 1960. godine. Budući da se opseg proizvodnje iznimno povećavao postojeća tvornica postala je premala, te je odlučeno da se izgradi nova tvornica.

Godine 1965. postojeća se tvornica preselila u Zagreb u Selsku cestu br. 90 a i od tada počinje ubrzani razvoj proizvodnje stabilnih automatskih instalacija i novih vatrogasnih vozila, te ostale protupožarne opreme. Nakon desetak godina i nova je tvornica postala premala budući da se opseg proizvodnje eksponencijalno povećavao.

Povijest Pastora

Godine 1978. puštena je u rad tvornica u Rakitju, Novačka cesta br. 2, koja se usko specijalizirala za automatske stabilne instalacije, proizvodnju vatrogasnih vozila i prikolica. U tom razdoblju poduzeće Pastor se iznimno kvantitativno i kvalitativno razvija te dobiva brojna domaća i inozemna priznanja (između ostalih i “Phoenicia” International trade trophy na Malti 1975. godine).

U novoj tvornici razvila se uz već uhodanu strojarsku proizvodnju i proizvodnju električnih uređaja (vatrodojavne centrale, javljači požara, …). Kako je poduzeće Pastor oduvijek pratilo svjetske tendencije razvoja protupožarnih sustava, te mnogo vremena i sredstava ulagalo u kvalitetu svojih proizvoda, 80-tih godina uspijelo je preko trećinu svojih proizvoda i usluga prodati u inozemstvo.

Danas naši uređaji uspješno štite od požara tvornice i druge objekte u mnogim zemljama Europe i svijeta (Austrija, Češka, Slovačka, Grčka, Italija, Poljska, Rusija, Turska, Alžir, Zemlje centralne Afrike, Egipat, Gvineja, Libija, Burma, Irak, Iran, Kambodža, Sirija, Ujedinjeni Arapski emirati, Kolumbija, …).

Godine 1992. poduzeće Pastor se razdvojilo na: Pastor TVA (tvornica vatrogasnih aparata) i Pastor inženjering d.d. (poduzeće za projektiranje i izvođenje protupožarnih sustava).